donderdag 16 september 2010

Presentatie in de kerk

Zondag 12 september hebben wij in de kerk verslag gedaan van wat wij in Moldavië hebben gedaan. Bij deze presentatie hebben wij twee ondersteunende filmpjes laten zien.

In Moldavië...

Elke dag gingen er 4 van ons naar het kinderkamp om knutsel- en spelactiviteiten met de jongeren daar te ondernemen. De rest van ons ging bouwbouwen in het kerkje waar het project omheen was opgezet. De Moldaafse projectleider sprak Engels. Hij was 's middags vaak aanwezig bij de bouw om te vertalen. Op overige momenten moesten we zelf creatief zijn om te kunnen communiseren.
Verder was er nog één Engels lerares aanwezig die dienst deed als tolk en elke dag mee ging naar het kinderkamp. Hier was dus altijd een tolk aanwezig die bijvoorbeeld de uitleg van spellen naar het Moldavisch kon vertalen.

Het Bouwwerk

Het eerste filmpje gaat over het bouwwerk dat gedaan is in de Baptistenkerk dat tevens als hoofdlocatie van het project diende (hier aten we ons ontbijt, lunch en diner, en voerden we gezamelijke activiteiten met elkaar en de bewoners uit).
In dit gebouw is de oude cementlaag van de muren gehaald en een nieuwe laag aangebracht die langer mee zal moeten gaan, om de kerk van binnen een meer verzorgd uiterlijk te geven.

Het Kinderkamp

Dit filmpje laat beeld zien dat opgenomen is in het kinderkamp, een op ongeveer 3 kilometer van het kerkje gelegen kampplaats waar elke dag de deelnemende kinderen uit het dorp verzamelden om bijbelstudie te doen met de Moldaafse leiders en spelletjes en knutselwerken begeleidt door een aantal van ons.
Het liedje op de achtergrond is een van de vele liederen waarmee de jonge deelnemers elke dag het kamp afsloten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten