maandag 16 juli 2012

Hoihoi allemaal,

Hierbij weer een nieuw blogje vanuit het warme Moldavie.
Afgelopen zaterdag is er heerlijk doorgewerkt aan de woning en zijn we met een aantal kids naar het park geweest. Het huisje waar onderandere  Jan, Gerrit-Jan, Coen, Jan-Maarten, Wobbe, Benne en Romica veel aan het klussen zijn, hopelijk vergeet ik niemand, zo ja mijn excusses, begint na een hoop tegenslag eindelijk vorderingen te krijgen. De electra wordt vandaag aangelegt en hopelijk kunnen de eerste gipsplaten geplaatst worden.

Bij de kinderen en volwassen gehandicaten is het werk erg leuk. Wij, Sandra, Yvonne, Stieneke, Maartje, Cor, Inge en ik (Renger), zijn nu 2 dagen bij de volwassenen geweest en 3 dagen bij kinderen. Het is mooi om te zien dat je deze mensen een leuke dag kunt bezorgen en dat ze blij zijn dat we tijd voor hun vrij maken. Bij beide groepen zijn we begonnen met het maken van een knutsel werkje en zijn we daarna buiten bezig geweest met bijvoorbeeld, stoepkrijt, bellenblaas, frisbee, enzovoorts.

Even tussendoor... Sorry voor de eindeloze spel- en typefouten...

Het weer hier is top, lekker warm. Meerstal rond de 35 graden, s'nachts koelt het af richting de 25 graden, wat nogsteeds lekker warm is. Zoals bij de meeste van jullie bekend was het gister zondag. We zijn dan ook naar 2 verschillende kerkdiensten geweest. Nadat we vroeg ons bed moesten verlaten zijn we rond 8 uur opgehaald door een busje en naar een plaatsje gereden dat ongeveer 1 uur rijden van ons kamp vandaan lag. Ons was verteld dat het een klein kerkje was, maar bij aankomst was bij velen toch de verbazing groot.. 12 mensen in een huiskamer was toch wel heel klein! En dan ook nog eens een hoop hollanders die de tent wel even vol kwam maken. Ondanks de hitte en de kleine hoeveelheid bewegingsruimte was het een inspirerende ervaring. De muziek werd afgespeeld via een diskette dat in een keyboard geplaats werd. Volgens mij was dat ook het enige wat nog werkte aan dat ding. Dames en heren zitten appart van elkaar, en na afloop mogen de heren elkaar wel de hand schudden maar niet de dames, en de dames mogen wel iedereen een groet meegeven. Lastig dus..
De 2de kerkdienst zou groter zijn werd ons verteld, was het ook maar het aantal leden was echt niet hoger dan een stuk of 30..  Onze bijdragen aan beide diensten werd erg gewaardeerd, Wobbe heeft een goede preek mogen houden over Gods woord als een tweesnijdend zwaard en onze hollandse liederen werden erg leuk gevonden door de gemeente daar. Kortom een mooie ochtend gehad. Daarna hebben we genoten van een echte rustdag, lekker bruinbakken in de zon, zwemmen in het meer, eindeloos sudoku maken, boekje lezen, middagdutje, genieten!! Tot dat de avond naderdere.. Rond een uur of 4 begon het wat harder te waaien, hier een daar wat druppels regen, nog harder waaien, nog meer regen, onweer, bliksem, echt hard waaien, meer regen.... Zefs zo hard dat de hor die voor het raam van de heren zat, uit zijn bevestiging is gewaaid en ergens op het veld terecht kwam. Een goede bui die hefig maar kort was. Nadat de bui over was hebben we heerlijk van onze maaltijd genoten en onze dagelijkse 'bijbelstudie' gedaan. Na nog een rustige avond was het wederom tijd om ons bed op te zoeken.

Na een harde klap van het onweer schrokken de meeste van ons wakker en ook Jan was uit zijn slaap gekomen, zat klaar voor het ontbijt op de rand van zijn bed en vroeg aan Wobbe, ' hoelaat is het eigenlijk?'
Wobbe antwoorde, 'half 1...' Waarop Jan nuchter reageerde met de woorden, 'nog geen tijd voor ontbijt dus..' en ging na deze teleurstellende conclusie terug naar dromeland..

Vroeg vanochtend zijn de klussers al begonnen aan hun werkzaamheden aan het huisje, vlak hierna is de groep die vandaag de kinderen thuis gaat bezoeken ook op pad gegaan. Op dit moment zit ik (renger) in een internetcafe lekker te typen dit blog.. De planning was om een filmpje van ons online te plaatsen, het is namelijk zo dat er een liedje is opgenomen met bijbehoordende videoclip..Helaas is dit nog niet gelukt maar hopelijk staat het de eerstvolgende blog online! Jullie zijn nu benieuwd, heel goed!! Een rede dus om ook naar het volgende blog uit te kijken!

Dank voor de vele reacties trouwens, erg leuk om te lezen!!

Het laatste nieuws: Renger heeft trouwens weer zijn.... $*(/!#@%

10 opmerkingen:

  1. Hallo allemaal,
    Leuk om jullie blogs te lezen!
    Zo leven we een beetje mee aan het thuisfront!
    Allemaal druk aan het werk dus! Suc6 daarmee ook vandaag!
    Geniet van elkaar en van je medemensen daar!en van de zon natuurlijk! ( wat is dat?)
    groetjes,
    Joke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo, Jullie zijn zo te lezen mooi op gang! Het klinkt goed.

    Als ik me trouwens goed herinner van de vorige keren, is onweer op zondagavond in dit seizoen in Moldavië standaard. Wordt het er trouwens frisser van?

    Hartelijke groeten uit Soest.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Joke als u even op google (zon) in typt krijt je een hele uitleg suc6 ;)

    Ja het is hier 10graden afgekoelt maar t wordt nu al weer warmer

    Groeten, Cor

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat van Renger zijn @%^$*&(! is toch een grapje hoop ik?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ondanks jullie mooie verslag, kijken uit naar het filmpje. Jullie schieten al lekker op. Succes met de gips platen. Cor heeft al wat ervaring opgedaan in NL. Groet Jan-Joris

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ondanks jullie mooie verslag, kijken uit naar het filmpje. Jullie schieten al lekker op. Succes met de gips platen. Cor heeft al wat ervaring opgedaan in NL. Groet Jan-Joris

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Renger, je had nog zo beloofd.....!
    Heeft de rest alles nog heel?
    Heel veel sterkte verder allemaal.
    Hartelijke groeten

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Mooi verhaal Renger, jullie zijn lekker bezig daar!Bedankt!

    Maarre hoe zit dat met jou nu.........(-:
    Je neemt maar een paracetamolletje hoor . Je kunt best nog wel wat doen met die 30 kilo aan je beentje. Toch....?

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hoi allemaal!
    Leuk om jullie verhalen te lezen! Jullie zijn hard bezig blijkt uit de verhalen!
    Hopelijk is het wel een beetje uit te houden; het werken in de hitte, succes daar en een fijne tijd met elkaar!!
    Groetjes, Dini

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Haha, de zin moest zijn:

    et laatste nieuws: Renger heeft trouwens weer zijn achterblijvers verrast met een goede grap! :-)

    Niks aan de hand hoor! :) Tot over 6 daagjes!

    BeantwoordenVerwijderen