donderdag 12 juli 2012

Dag 3 - internet cafe, baltsj

Twee dagen sinds de laatste update - en eindelijk tijd om jullie in te lichten over onze ervaringen. Als reactie op de reacties: Nee, we zijn niet in Roemenie blijven slapen. In plaats daarvan zijn we meteen diezelfde avond doorgereden naar Moldavie, nadat we een paar heerlijke pizza's gedeeld hadden op een klein terrasje - hoewel dit nog een kleine discussie opriep. Tot nu toe is alles zeer gezellig, en een stuk luxer dan verwacht. Geen gaten in de grond, maar gaten met BETON eromheen. Gelukkig wel vijf naast elkaar, dus wachten is ook niet nodig. En ach, het leert je wel wat over privacy, als je geen deuren hebt om je achter te verbergen. Dat laatste maakt ook de dagelijkse douche erg interessant.

Als groep hebben we tot nu toe niet zo enorm veel tijd besteedt. Terwijl enkelen gingen knutselen aan het huis, gingen anderen aan de slag met vouwblaadjes en scooby-doo (verrassend verslavende dingen, we vermoeden dat er drugs bij betrokken is, wat betekent dat we schuldig zijn aan smokkelen). Toch zijn de avonden tot nu toe erg gezellig (tenminste, afgezien van die ene die we in de auto hebben besteed).

Terwijl het grootste groep druk bezig is hun frustraties kwijt te raken door muren uit het huis te slaan (volledig de bedoeling, overigens), zijn andere bezig zwakke ledematen te vernielen door uit bomen te springen, of gewoon met gehandicapten en kinderen te spelen.

Goed, tot zover de uitdaging van een stukje typen op een Russisch toetsenbord (oke, normale letters staan er ook bij, maar daar gaat het niet om), zonder spellingchecker (vergeef me de eventuele fouten, mama) en met een zeer slechte internetverbinding. Morgen mag iemand anders de strijd aangaan. De groeten uit Moldavie, maar ik sluit af voordat mijn computer ermee ophoudt.

3 opmerkingen:

  1. het is een gezellige boel daar volgens ons.
    Zo te horen is iedereen druk bezig. Gelukkig was er internetvrerbinding al was het misschien wel slecht maar fijn om wat van jullie te horen.
    Veel plezier nog en werk ze.

    groet Eddy Henrike Clarieke en Elise

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Fijn om weer wat te horen!
    Is het nog steeds zo heet,wij kunnen hier wel wat zon gebruiken.
    Geniet van de mensen om jullie heen en van elkaar.

    Groetjes Redmer en Petra

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Jeannette en HenkWim14 juli 2012 om 19:43

    Persoonlijk denk ik dat je het best luxe hebt als je vijf wc's naast elkaar hebt! En dan ook nog vijf douches? Hoef je niet eens op elkaar te wachten 's morgens.
    Zag dat Yvonne haar verhaal op Facebook zet, ook wel een goed idee. Zo blijven we met alle stukjes en beetjes goed op de hoogte.
    Blijf schrijven, wij blijven benieuwd naar jullie ervaringen.
    Hebben jullie je lied al ingestudeerd voor morgen? Niet vergeten alle oorbellen uit te doen...
    Fijne dagen weer en tot horens

    BeantwoordenVerwijderen