dinsdag 3 juli 2012

Nieuwe groep, grote verwachtingen.

We zitten in een zonovergoten tuin in Veenendaal, de gezelligheid spat van ons af. We hebben net de kerkdienst in de Gereformeerd Vrijgemaakte kerk alhier meegemaakt en ons aan de gemeente voorgesteld. Dit vanwege tweeledige reden: Cor, enthousiast lid van de groep, komt uit deze gemeente en heeft weten te regelen dat we in zijn gemeente een collecte mochten houden. De opbrengst, zo’n 1300 euro, was een flinke boost voor het totaalbedrag en heeft ons veel geholpen. Nu zitten we onder het genot van wat fris en/of koffie te vergaderen om de laatste puntjes op de ‘i’ te zetten. Uiteindelijk belanden we bij een vragenronde: wat zijn de verwachtingen van Moldavië?

Coen verwacht dat hij aldaar veel zal leren en veel armoede zal tegenkomen. Hij weet nog niet hoe hij daar mee om zal gaan. Hij heeft het afgelopen jaar veel rijkdom gezien en kan zich daarom moeilijk armoede inbeelden.

Wobbe is blij dat hij naar Moldavië gaat omdat hij daar allemaal lieve mensen zal tegenkomen, waarbij hij opmerkt dat de groep ook wel uit lieve mensen bestaat. Hij kijkt er naar uit hoe de groep zich gedraagt binnen de twee weken en hoe de band onderling zich ontwikkelt. Hij merkt op dat hij wel bang is voor de muggen.

Benne verwacht dat hij keihard gaat werken en ziet een grote ervaring in ’t verschiet. Nog meer ziet hij er naar uit om de anderen uit de groep hard te zien werken.

Jan Maarten verwacht alles anders te zien dan wat hij hier thuis meemaakt. De andere cultuur en bebouwing en dergelijke is helemaal nieuw voor hem. Hij is hier dan ook erg benieuwd naar.

Maartje verwacht een nieuwe ervaring met twee leuke weken in ’t verschiet.

Stieneke verwacht dat zij een vrij heftige situatie tegenkomt. Vooral de bezoeken aan huizen en de omgang met gehandicapte en minderbedeelde kinderen lijken haar een pittige ervaring.

Sandra is zeer benieuwd naar de ‘gehandicapten-cultuur’ aldaar, helemaal gezien haar werk in Nederland, waar ze ook met gehandicapten werkt. Ze wil graag goede gesprekken en banden hebben met de mensen aldaar en kijkt er, samengevat, heel erg naar uit.

Cor ziet de reis nu nog als een avontuur en verwacht dat het serieuzer wordt wanneer hij daadwerkelijk aan de slag gaat. Hij kijkt er zeer naar uit en maakt zich niet heel veel zorgen over de reis, maar weet zeker dat er super gave ervaringen opgedaan worden.

Renger heeft ten eerste heel veel zin in vliegen, aangezien hij dat verder nooit doet. Hij hoopt op twee leuke weken met de groep en hoopt net zoals de vorige keer goede gesprekken te voeren in de groep. Hij wil graag iets toevoegen aan zijn levensverhaal. Overigens hoopt hij niet dat hij weer last krijgt met z’n knie, maar verwacht het wel.

Jan’s verwachting is zon met kans op regen. Hier moesten wij totaal niet om lachen.

Yvonne sluit zich bij de rest van de groep aan en laat het allemaal over zich heen komen. Ze heeft er vooral heel veel zin in.

Hierna gaat het gesprek nog lekker verder en vermaken we ons prima. We kijken uit naar de lunch en naar de voorbereidingen die we aankomende week moeten doen.

Groeten van de Moldavië groep, en tot de volgende update!

3 opmerkingen:

  1. Mooi verhaal, op naar de rest!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. En met een beetje geluk kan ik mijn naam er ook nog bij krijgen.

      Verwijderen
  2. Haha, leuk om te lezen! Ik ben benieuwd hoe jullie na deze 2 weken terugkijken op de verwachtingen!

    BeantwoordenVerwijderen